Pesto humus tarifi nasıl yapılır? Sedefnaz Yaşar'ın yorumuyla pesto humus
Plaza İnsanı Mutfakta kitabının yazarı Sedefnaz Yaşar’ın yorumuyla nohut, fesleğen ve tahinin muhteşem uyumuna tanıklık edin.
Pesto humus tarifinin ardından yine Sedefnaz Yaşar'dan limonlu enginar tarifine de bakabilirsiniz.
4 kişilik
10 dakika
40 dakika
379 kalori
Pesto humus için malzemeler
- 3 su bardağı nohut (geceden suda bekletilmiş ve ardından haşlanmış)
- 1 demet taze fesleğen
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı Antep fıstığı ya da dolmalık fıstık
- 1.5 adet limon suyu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir (parmesan ya da eski kaşar kullanılabilir)
- 3 yemek kaşığı soğuk su
- 2 adet buz
1
Geceden nohutu ıslatın. İçine birer çay kaşığı karbonat ve tuz eklemeyi unutmayın.
2
Ertesi gün nohutu haşladıktan sonra tüm malzemeleri ekleyin, blendırda veya güçlü bir rondoda pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
3
Karışımın renginin biraz daha yeşil olmasını isterseniz, içine Antep fıstığını daha fazla ilave etmelisiniz.
4
Servis için; üzerine fıstık, fesleğen yaprakları ve zeytinyağı dökmeniz yeterli.