Peynir ezmesi tarifi nasıl yapılır? İşte adım adım yapılışı...

Sevgili Jale Balcı ve Müge Nebioğlu’nun Remzi Kitabevi’nden çıkan ‘Derin Köklerin Meyvesi Zeytinyağı’ kitabından kahvaltı sofralarınız için oldukça lezzetli bir tarif. Peki, peynir ezmesi tarifi nasıl yapılır? İşte gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

6 kişilik
25 dakika
0 dakika
119 kalori

Peynir ezmesi için;

  • 100 g ezine beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için;

  • ½ çay bardağı karışık çeri domates (ikiye bölünmüş)
  • Taze kekik veya fesleğen

Servis için;

  • Simit veya ekmek kırıntıları
1 Peynir ezmesi malzemelerini rondoya koyun ve kremamsı bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
2 Ardından bir servis tabağına alın.
3 Bir sonraki aşamada sosu hazırlamak için bir tavayı ocakta ısıtın.
4 Zeytinyağında domatesleri 2-3 dakika kavurun. Sıcakken peynirin üzerine dökün ve kekikle süsleyin.
5 Bu karışımı simit veya ekmek kırıntıları ile sıcak şekilde servis yapabilirsiniz.
İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... Erkeğin kalbine giden 12 öneri Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek neden peruk taktığını Ezgi Mola: Bakıcı istemiyorum, 40 yılda bir çocuğum olmuş Ceyda Düvenci'nin paylaşımına yeni aşkı Güçlü Mete'den yorum