Peynir ezmesi tarifi nasıl yapılır? İşte adım adım yapılışı...
Sevgili Jale Balcı ve Müge Nebioğlu’nun Remzi Kitabevi’nden çıkan ‘Derin Köklerin Meyvesi Zeytinyağı’ kitabından kahvaltı sofralarınız için oldukça lezzetli bir tarif. Peki, peynir ezmesi tarifi nasıl yapılır? İşte gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
6 kişilik
25 dakika
0 dakika
119 kalori
Peynir ezmesi için;
- 100 g ezine beyaz peynir
- 2 yemek kaşığı labne peyniri
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;
- ½ çay bardağı karışık çeri domates (ikiye bölünmüş)
- Taze kekik veya fesleğen
Servis için;
- Simit veya ekmek kırıntıları
1
Peynir ezmesi malzemelerini rondoya koyun ve kremamsı bir kıvama gelinceye kadar karıştırın.
2
Ardından bir servis tabağına alın.
3
Bir sonraki aşamada sosu hazırlamak için bir tavayı ocakta ısıtın.
4
Zeytinyağında domatesleri 2-3 dakika kavurun. Sıcakken peynirin üzerine dökün ve kekikle süsleyin.
5
Bu karışımı simit veya ekmek kırıntıları ile sıcak şekilde servis yapabilirsiniz.