Peynirli açma

Peynirli açma

Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı
instant maya veya
20 g yaş maya
Tuz
2 çay kaşığı toz şeker
4.5 su bardağı un
1 yumurta sarısı
İç harcı için:
500 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Hazırlanışı:
1-Süt, ayçiçek yağı, yumurta akı, maya, tuz, şeker ve unu geniş bir karıştırma kabına alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 2 saat dinlendirin.
2- İç harcı için bir çatal yardımıyla ezdiğiniz beyaz peyniri geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip karıştırın. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler koparıp bir merdane yardımıyla yuvarlak olacak şekilde açın. Açtığınız hamuru 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz üçgen parçaların üzerinde bıçak yardımıyla parmak uzunluğunda çentikler açın.
3- Her bezeye aynı işlemi uygulayın. Geniş tarafına peynirli harçtan ekleyerek ve içe doğru sararak ay çöreği şekli verin. Yumurta sarısı sürün. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

*Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil