PEYNİRLİ MUFFIN

Bir hafif lezzet…

İngiliz mutfağında 18.yy, Amerikan mutfağında ise 19.yy’dan itibaren yemek kitaplarında yerini alan muffin, tatlı ya da tuzlu hazırlanabilir. Cupcake'den farklı olarak kabarık ve kremasız hazırlanan bu lezzetli kekler, ülkemizde de her geçen gün daha çok sevilerek tüketilmekte, tarifleri denenmektedir. Bu yazımda, kahvaltı ve çay sofralarınızda keyifle ikram edebileceğiniz tuzlu muffin tarifi vermek istiyorum…

Malzemeler
200 gr light yoğurt
50 gr süzme yoğurt
90 gr zeytinyağ
3 adet (M) yumurta
2 avuç dolusu dereotu ve/veya maydanoz
125 gr beyaz peynir
125 gr ricotta ya da lor peyniri
350 gr un (elenmiş)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı(silme tuz- peyniriniz tuzsuz ise) 
Soyulmuş ayçekirdeği, mavi haşhaş tohumu, kuş üzümü

Fırın ısısı 180 °C

Yapılışı
1. Dereotu ve/veya maydanozu ince kıyın.
2. Peyniri çatal ile ezin.
3. Bir karıştırma kabında yoğurt, zeytinyağ ve yumurtaları çırpın.
4. Karışıma kabartma tozu, tuz ve unu ekleyin, karıştırın.
5. Peynir ve dereotu/maydanozu ekleyin, karıştırın.
6. Hamuru, kapkek kalıplarına (¾’ünü dolduracak şekilde) bölüştürün.



7. Üzerlerini ay çekirdeği, mavi haşhaş tohumu ve kuş üzümü ile süsleyin.



8. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun…



Fotoğraflar: Derya Turgut

Tüm yazılarını göster