Pırasayı herkese sevdirecek lezzet: Anneannemin pırasa köftesi
Elele arşivinde, oyuncu ve sanatçı Deniz Türkali'den pırasayı sevdirecek bir tarif var... Anneannemin pırasa köftesi... Pırasaya karşı mesafeliyseniz bile bu tarifi mutlaka denemelisiniz...
Pırasaya karşı önyargılı olabilirsiniz. Ancak bu lezzete hayır diyemeyeceksiniz.
4 kişilik
15 dakika
120 dakika
350 kalori
Anneannemin pırasa köftesi için malzemeler:
- 1 kilo pırasa
- 250 gr yağsız kıyma
- 2 yumurta
- Tuz
- karabiber
- Zeytinyağı
- Un
1
Pırasaların dış yaprakları ayıklandıktan sonra 3-4 cm’lik boyutlarda kesin ve yıkayın.
2
Bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın.
3
Haşlanan pırasaları bir kevgire alın ve buzdolabında birkaç saat suyunu süzmesi için bekletin.
4
Suyu süzülen pırasaları iki avuç arasında iyice sıkın.
5
Haşlanmış ve suyu iyice sıkılmış pırasaları mikserden geçirin.
6
İçine kıyma, 1 yumurta, tuz ve karabiber eklendikten sonra iyice yoğurup köfte şekli verin.
7
Zeytinyağını bir yandan kızdırırken, diğer yandan köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya batırın.
8
Kızgın yağda çevirerek kızartın.