Pirinç unlu muhallebi

Yerken keyif alacağınız pirinç unlu muhallebi tarifi

Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı pirinç unu
1 çubuk vanilya
Üzeri için
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
Pirinç unu ve şekeri bir tencereye aktarın. 1 çay bardağı kadar sütü, pirinç unu ve şekerle karıştırın. Kalan sütü de yine karıştırarak ilave edin. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölün ve taneleri bıçağın tersi ile süte ilave edin. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve karıştırmayı sürdürün. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 2-3 dakika daha karıştırın. Kaselere pay ederek oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 1-2 saat soğutun. Üzerine toz tarçın serperek servis edin.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil