Pizza hamuru nasıl yapılır? Pratik ve kolay pizza hamuru tarifi
Lezzeti ve doyuruculuğu nedeniyle birçok kişinin tercih sebebi olan pizzayı evde yapmak için kolları sıvayın! Püf noktası olan hamuru doğru bir şekilde yapıldığında ev yapımı pizzalar da kusursuz ve lezzetli olabiliyor. En kolay, en iyi pizza hamuru tarifiyle karşınızdayız...
1 kişilik
15 dakika
30 dakika
500 kalori
Pizza Hamuru Tarifi için malzemeler
- 250 gr un
- ½ paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı ılık su
1
Su, maya ve şeker bir kapta karıştırılır. Mayanın aktifleşmesi için 10-15 dakika dinlendirilir.
2
Un ve tuz bir kaba alınır ortası açılır. Mayalı su karışımı içerisine ilave edilir.
3
Yoğurulurken bir yandan zeytinyağı ilave edilir.
4
Üzeri kapatılarak orta sıcak bir ortamda mayalandırılır.
5
Pizza yapacağınız taban büyüklüğüne göre ikiye bölünür ve şekillendirilir.
6
10-15 dakika daha dinlendirildikten sonra 200 derece fırında 10 dakika pişirilir ardından pizza malzemeleri eklenerek pişirilmeye devam edilir.