Portakallı havuç çorbası nasıl yapılır? Portakallı havuç çorbası tarifi
Hem portakal hem de havucun birçok yararından faydalanmanız için harika bir tarifimiz var: Portakallı havuç çorbası. Yılbaşı yemeğinde de tercih edebileceğiniz portakallı çorba tarifi Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisi, Akademisyen Gökhan Taşpınar'dan geliyor.
4 kişilik
10 dakika
30 dakika
41 kalori
Portakallı Havuç Çorbası Tarifi için Malzemeler
- 4 adet havuç
- 2 dilim kereviz 100 gr.
- 1 kereviz sapı
- 1 patates
- 1 soğan
- 5 su bardağı su
- 3 orta boy portakal
- 25 gr. tereyağı
- Tuz
- Karabiber
1
Havuç, kereviz, kereviz sapı, soğan ve patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eriterek sebzeleri 5 dakika soteleyin.
2
Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve orta ateşte 20 dakika pişirin.
3
3 portakalın 2 tanesini sıkın, kalan 3ncüsününde yarısını sıkın, takriben 100 ml portakal suyu elde edeceksiniz.
4
Kalan yarısını da halka halka kesin ve kabuğunu çıkartın.
5
Tenceredeki sebzeler 20 dakika piştikten sonra yumuşayacaklardır.
6
Yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirip kalan suyu ekleyin.
7
Portakal suyu, tuz ve karabiberi çorbaya ilave edin.
8
Dilimlediğiniz portakalları ve birkaç yaprak da kereviz sapının yeşilliklerini ekleyip 10 dakika kaynatın.
9
Sıcak olarak servis yapın.