Portakallı kek

İnci Ülgen Bozyiğit'ten bir tarif...

Malzemeler
2 portakal
4 yumurta
150 gr. Agave şurubu
200 gr. badem unu
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı taze Hindistan cevizi


Hazırlanışı:
Portakalları yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan bütün olarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Portakalları suyun içinden alıp, yine kabuğunu soymadan bütün olarak mutfak robotundan geçirin. Yumurtaları, agaveyi, badem ununu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin. Boza kıvamındaki hamuru yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp, kalıptan çıkarmadan oda ısısında iki saat dinlendirin. Kalıptan çıkardıktan sonra taze rendelenmiş Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin.
Not: Agave şurubunu gurme marketlerden temin edebilirsiniz.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil