Poulet Basqua (Bask usulü tavuk) tarifi nasıl yapılır?
Poulet Basqua ismiyle bilinen Bask usulü tavuk soslarla ve sebzelerle zenginleştirilir. Fransız mutfağına özgü olan Bask usulü tavuk lezzetli ana yemeklerden. Peki Bask usulü tavuk nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...
Poulet Basqua (Bask usulü tavuk) tarihçesi
Poulet basquaise (Bask usulü tavuk), Güney batı Fransa'daki Bask ülkesinin Fransız kısmından gelir. Bask ülkesi, Pireneler'in kuzey ve güneyinde 20.000 kilometrekarelik bir alanı kaplamaktadır. Bu nedenle, hem Fransa'ya hem de İspanya'ya doğru genişler ve on yıllardır, bazı sakinlerinin her iki ülkeden de bağımsızlık iddiasında bulunduğu bir çatışmanın merkezinde yer alır. Başlangıçta, "basquaise" sebze ve ekmekten yapılan bir yemekti, ancak bu günlerde genellikle kırmızı biber, soğan ve domatesten yapılan zengin bir sos anlamına geliyor.
2 kişilik
15 dakika
45 dakika
250 kalori
Poulet Basqua (Bask usulü tavuk) tarifi için gerekli malzemeler
- 1 adet derili but
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kırmızı çarliston biber
- 1 adet yeşil dolmalık biber
- 1 adet küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 70 g domates konserve
- 50 ml tavuk suyu
- 40 ml su
- Tuz
- karabiber
1
Tavuklar baharatlanır.
2
Tava ısıtılır, yağlar eklenir. Tavuklar orta ateşte 6 dakika pişirilir.
3
Tavuk butlar kenara alınarak, jülyen doğranmış soğan, sarımsak ve biberler tavaya alınır pişirilir.
4
Sıvılar eklenerek pişmeye bırakılır.
5
Tavuklar pişince içinden alınır ve kalan sos kıvam alana kadar pişirilir.
6
Tavuk ve sos birlikte servis edilir. Afiyet olsun!