Pratik, kolay su böreği tarifi nasıl yapılır?
Beş çaylarının ve hafta sonu kahvaltılarının baş tacı olan su böreği herkesin severek yediği hamur işlerinden biridir. Peki, evde pratik ve kolay su böreği nasıl yapılır? İşte pratik, kolay su böreği tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamaları...
6 kişilik
20 dakika
40 dakika
730 kalori
Pratik su böreği tarifi için gerekli malzemeler
- 6 adet yufka
- 400 g beyaz peynir
- ½ demet maydanoz
- 2 yumurta
- Bir tutam tuz
- 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kaşığı nişasta
1
Maydanozu ince ince kıyın, beyaz peynir ile birleştirerek harç haline getirin.
2
Bir kap içerisinde, yumurta, nişasta, süt, su ve yağı çırpın.
3
İlk yufkayı genişçe koyun ve ara katmanlara hazırladığınız sosu dökerek dizin. 3 yufka dizdikten sonra harcı ekleyin ve aynı şekilde dizmeye devam edin.
4
İlk yufkayı bütün böreğin etrafını kaplayacak şekilde kapatın ve dilimleyin. Sosu üzerine dökerek dinlendirin.
5
180 derece fırında 40 dakika pişirin.