Pratik sahur tarifleri: Hızlı, pratik ve lezzetli 6 sahur tarifi
Şipşak Krep
Malzemeler
100 gr sade un
2 büyük yumurta
300 ml süt
1 yemek kaşığı bitkisel yağ, ayrıca kızartma için de biraz kullanılacak
Pudra şekeri (isteğe bağlı)
Aşama 1
Bir kaseye veya büyük bir sürahiye 100 gr sade un, 2 büyük yumurta, 300 ml süt, 1 yemek kaşığı ayçiçeği veya bitkisel yağ ve bir tutam tuzu koyun, ardından pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar çırpın.
Aşama 2
Vaktiniz varsa 30 dakika dinlenmeye bırakın veya hemen pişirmeye başlayın.
Aşama 3
Orta boy bir kızartma tavası veya krep tavasını orta ateşte ayarlayın ve biraz yağlı mutfak kağıdı ile dikkatlice silin.
Aşama 4
Kreplerinizi her iki tarafta da altın rengi olana kadar 1 dakika pişirin, beklerken fırında sıcak tutabilirsiniz.
Aşama 5
Pudra şekeri veya en sevdiğiniz dolgu malzemesi ile servis yapın. Soğuduktan sonra krepleri pişirme kağıdı arasına katlayabilir, ardından streç filme sarabilir, hatta 2 aya kadar dondurucu da saklayabilirsiniz.