Pratik sahur tarifleri: Hızlı, pratik ve lezzetli 6 sahur tarifi

Şipşak Krep

Malzemeler

100 gr sade un

2 büyük yumurta

300 ml süt

1 yemek kaşığı bitkisel yağ, ayrıca kızartma için de biraz kullanılacak

Pudra şekeri (isteğe bağlı)

Aşama 1

Bir kaseye veya büyük bir sürahiye 100 gr sade un, 2 büyük yumurta, 300 ml süt, 1 yemek kaşığı ayçiçeği veya bitkisel yağ ve bir tutam tuzu koyun, ardından pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar çırpın.

Aşama 2

Vaktiniz varsa 30 dakika dinlenmeye bırakın veya hemen pişirmeye başlayın.

Aşama 3

Orta boy bir kızartma tavası veya krep tavasını orta ateşte ayarlayın ve biraz yağlı mutfak kağıdı ile dikkatlice silin.

Aşama 4

Kreplerinizi her iki tarafta da altın rengi olana kadar 1 dakika pişirin, beklerken fırında sıcak tutabilirsiniz.

Aşama 5

Pudra şekeri veya en sevdiğiniz dolgu malzemesi ile servis yapın. Soğuduktan sonra krepleri pişirme kağıdı arasına katlayabilir, ardından streç filme sarabilir, hatta 2 aya kadar dondurucu da saklayabilirsiniz.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil