Pratik sahur tarifleri: Hızlı, pratik ve lezzetli 6 sahur tarifi
Mantarlı Yulaflı Omlet
Malzemeler
500 gr mantar
4 yemek kaşığı sıvı yağ
320 gr çeri domates, ikiye bölünmüş veya 8 adet dilimlenmiş domates (pişirebilir ya da servis için kullanabilirsiniz)
2 avuç dolusu ince kıyılmış maydanoz
8 yemek kaşığı yulaf lapası (un haline de getirebilirsiniz)
10 yumurta
Aşama 1
Mantarların yarısını ince ince dilimleyin. Yapışmaz bir tavada 2 çay kaşığı yağı ısıtın. Mantarları ilave edin, kısa süre karıştırdıktan sonra kapak üzerinde 6-8 dakika kavurun. Domateslerin yarısını karıştırın, ardından kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar 1-2 dakika daha pişirin.
Aşama 2
Maydanoz ve yulaf ile yumurtaları iyice çırpın. Yapışmaz büyük bir tavada birkaç damla yağı ısıtın. Bir ¼ yumurta karışımını dökün ve neredeyse sertleşene kadar 1 dakika kızartın, krep yapıyormuş gibi ters çevirin.
Aşama 3
Mantarları da ekleyip biraz daha pişirin ve ılık bir şekilde servis edin.