Pratik ve tam kıvamında kek tarifi nasıl yapılır?
Kek sevenler için Semiha Balkan Ermutlu’dan nefis bir tarif var...
8 kişilik
45 dakika
35 dakika
370 kalori
Kakaolu kek için malzemeler;
- 4 yumurta
- İki bardak şeker
- 1 bardak Hindistan cevizi sütü
- 1 bardak sıvı yağ
- 3 bardak un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı organik vanilya şurubu
- Bir tutam tuz
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- İsteğe göre çikolata parçaları
- 1/2 bardak fındık ya da ceviz
- Süslemek için krema ve çeşitli taze ya da donmuş meyveler
1
Yumurta ve şekeri iyice mikserle karıştırdıktan sonra içine azar azar yağı ve sütü ilave edin.
2
Ardından un, tuz, kabartma tozu, tarçın, vanilyayı ve kakaoyu ekleyin.
3
Spatula ile homojen bir karışım elde ettikten sonra, içine ceviz veya fındık ile çikolata parçalarını dahil edebilirsiniz.
4
Fırın kabının şekline göre yağlı kağıt ya da tereyağ ile kabınızı yağlayın.
5
Önceden ısınmış 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
6
Üzerini krema ve renkli meyvelerle süsleyin.