Quiche Lorraine (Kiş loren) tarifi nasıl yapılır? 5 çayının yanında deneyebilirsiniz...
Fransızların meşhur yemeği Quiche Lorraine (Kiş Loren) beş çayının olmazsa olmazı! Ayrıca pazar kahvaltısında da farklı lezzetler arıyorsanız Quiche Lorraine tarifini deneyebilirsiniz. Yemek sitesi Lezzet editörü Başak Öngel, Elele okurları için Quiche Lorraine (kiş loren) tarifini hazırladı
7 kişilik
30 dakika
45 dakika
1034 kalori
Kiş Hamuru için
- 120 gr soğuk tereyağı
- 260 gr un
- 4 yemek kaşığı soğuk su
- 1 adet yumurta sarısı
Harç için
- 100 gr jambon
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 adet yumurta
- 250 ml krema
- 100 gr kaşar peyniri
- rendelenmiş
- Tuz
- Karabiber
1
Tart hamuru için tereyağı küp küp kesilir. Soğuk olduğundan emin olunmalıdır.
2
Un içerisine tereyağı koyularak parmak uçları ile tereyağı una yedirilir.
3
Kalan hamur malzemeleri eklenerek yoğurulur.
4
Hamur 10-15 dakika buzdolabında dinlendirilir.
5
Hamur ince açılır ve tart kalıbına yerleştirilir. Fazla kabarmaması için çatalla delikler açılır ve üzerine yağlı kağıt ile ağırlık koyulur.
6
180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir, ardından ağırlık kaldırılır ve 5 dakika daha pişirilir.
7
Fırından çıkartılır ve ılımaya bırakılır.
8
Harç için tereyağı tavada eritilir, içerisine doğranmış jambon eklenir ve kavrulur.
9
Krema, yumurta, baharatlar, peynir ve jambon bir kapta karıştırılır ve tart kalıbının içerisine koyulur.
10
180 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun!