Ramazan pidesi tarifi nasıl yapılır? Evde kolaylıkla yapabileceğiniz ramazan pidesi tarifi
Ramazan ayının en sevilen yanlarından biri de Ramazan pidesi. Ramazan pidesi iftar saatinin olmazsa olmazı. Sıcacık kokusu ile tüm evi saran lezzetli Ramazan pidesi nasıl yapılır? Evde de aynı fırınlardaki gibi yapacağınız Ramazan pidesi için tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları
4 kişilik
25 dakika
30 dakika
170 kalori
Ramazan pidesi tarifi için gerekli malzemeler
- 250 gram un
- 250 gram su
- 13 gr yaş maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Üzeri için
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
1
Su, şeker ve maya karıştırılır ve mayanın aktifleşmesi için su biraz ılık olmalıdır.
2
Un ve tuz yoğurtma kabına alınır. Aktif olmuş maya eklenir.
3
Hamur yoğurulur. Yumuşak bir hamur olmalı az miktarda un eklemesi yapabilirsiniz.
4
Hamur kaba alınır ve üzeri kapatılarak mayalandırmaya bırakılır.
5
40-45 dakika sonra mayalandırmadan alınır ve pide şekli verilerek 20 dakika daha üzeri kapalı mayalandırılır.
6
Üzeri için, yoğurt, zeytinyağı ve yumurta sarısı karıştırılır. Pide şekli verildikten sonra üzerine sürülür. Susam ve çörekotu serpildikten sonra önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
7
200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun!