Raw Cheesecake nasıl yapılır? Raw Cheesecake tarifi
Yumurtasız, unsuz ve pişirmeye ihtiyaç duymadan yapılan lezzetli ve sağlıklı cheesecake’i ile tanışmaya ne dersiniz? Tatlı düşkünlerine şekersiz, sağlıklı nefis bir tarifimiz var! Uzm. Dyt. Perihan Kılıç Raw Cheesecake tarifini paylaştı...
Raw food, doğanın bizlere sunduğu besinleri, sebze ve meyveleri, en saf haliyle tüketmeye dayalı bir beslenme biçimi. Besinler hiç işlem ve ısı görmeden, ham halleriyle tüketiliyor. Böylelikle içindeki her şey canlı olarak vücudumuza giriyor. Pişirmeden, şekersiz, hayvansal ürün kullanmadan ulaşabileceğiniz muhteşem bir lezzet cheesecake yapmaya ne dersiniz? Kendileri çiğ beslenmeyene bile tarifi uygulatacak kadar lezzetli ve iddialı.
4 kişilik
15 dakika
0 dakika
129 kalori
Raw Cheesecake Tarifi için Malzemeler
- 2 fincan kaju
- 10 adet fındık
- 5 adet suda bekletilmiş hurma
- 1/4 bardak rendelenmiş hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı/zeytinyağı
Üst dolgusu için;
- 1/2 fincan kaju (isteğe bağlı vişne
- limon suyu)
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
- vanilya
- tarçın
RAW BESLENME NEDİR?
1
2 fincan kajuyu gece boyunca suda bekletin.
2
Karıştırma kabına kaju, 10 adet fındık, 5 adet suda bekletilmiş hurma, 1/4 bardak rendelenmiş hindistan cevizi , 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı/zeytinyağı ekleyip mutfak robotu ile iyice karıştırın. Cheesecake’in tabanı hazır.
3
Üst dolgusu için 1/2 fincan kaju (isteğe bağlı vişne , limon suyu kullanabilirsiniz) 1 yemek kaşığı bal , 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı , vanilya, tarçın ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın.
4
Servis etmeden önce 4 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.