Red Velvet tarifi nasıl yapılır?
Kek tarifleri arasında bu kez rengi ile uzun yıllardır gündemde olan Red Velvet tarifi var. Yılbaşında da yapabileceğiniz Red Velvet tarifini kesinlikle denemelisiniz. Peki, Red Velvet tarifi nasıl yapılır? İşte tüm gerekli malzemeler ve Red Velvet tarifinin yapılış aşamaları...
İlk kadife kek 1800'lerde, Amerikalı aşçıların kendi kek tariflerini mükemmelleştirdiği bir dönemde ortaya çıktı. Undaki proteini azaltmak için badem unu, kakao veya mısır nişastası kullanarak, kadife kek olarak adlandırılan daha ince dokulu bir kek ortaya çıkartıldı. Pastanın rengiyle ilgili tartışmalar hala tartışılıyor. Bazıları bunun kakao ve asit arasındaki kimyasal reaksiyondan kaynaklandığına inanırken, diğerleri orijinal olarak kırmızı şeker olarak adlandırılan kahverengi şekeri olduğunu söylüyor. Red Velvet artık Noel pastası olarak da anılmaya başladı.
6 kişilik
30 dakika
50 dakika
570 kalori
Red Velvet tarifi için gerekli malzemeler
- 200 gr toz şeker
- 2 adet yumurta
- 220 gr un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 5 gr vanilin
- 10 gr kabartma tozu
- 140 gr sıvıyağ
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3 tatlı kaşığı kakao
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası
- 100 gr kefir
- 60 gr süt
Kreması İçin
- 200 gr sürülebilir peynir
- 300 gr pudra şekeri
- 100 gr tereyağı
- 5 gr vanilin
1
Kreması için bütün malzemeleri bir kaba alarak çırpın ve sıkma torbasına alarak soğuması için buzdolabına kaldırın.
2
Kek için yumurta, süt, kefir, yoğurt, yağ ve yumurtayı bir kaba alarak çırpın.
3
Diğer kapta kuru malzemeleri bir araya getirerek harmanlayın ve yavaş yavaş sıvılar ile birleştirin.
4
Oluşan hamura gıda boyasını ekleyerek rengini ayarlayın.
5
Cupcake kaplarına kek harcını dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirn.
6
Kekler soğuduktan sonra üzerine krema sıkarak servis edin. Afiyet olsun!