Renkli enginar çanakları tarifi nasıl yapılır?
Bahar gelince yenilebilecek en güzel lezzetlerden enginar renkli dokunuşlarla lezzet şölenine dönüşüyor! Selin Gökbakar’dan sofralarınıza renk katacak nefis bir bahar lezzeti. Renkli enginar nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları.
11 kişilik
10 dakika
15 dakika
266 kalori
Renkli enginar çanakları için malzemeler
- 11 adet çanak enginar
- 1 adet soğan
- 1 adet portakal
- 1 çay bardağı su
- 10-15 damla limon
- 1 adet avakado
- 1 demet dereotu
- Tuz
- Zeytinyağı
- Süslemek için nar taneleri
1
Enginarları temizledikten sonra, 1 adet soğanı düdüklü tencerede zeytinyağı ve tuzda kavurun.
2
Üzerine enginarları dizip portakal suyu ve 1 çay bardağı suyu ekleyin. 10-15 damla limon suyu ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapayın ve ortalama 5 dakika pişirin.
3
Bu esnada bir adet avakadoyu küp küp kesin ve kararmaması için birkaç damla limon ekleyin.
4
İnce kıyılmış dereotu ve zeytinyağı ile karıştırın.
5
Pişen enginarları servis tabağına dizdikten sonra iç kısımlarına bu karışımı ve soğanları doldurun.
6
Süslemek içinde nar taneleri kullanabilirsiniz.