Reyhan şerbeti tarifi nasıl yapılır? İşte pratik ve lezzetli reyhan tarifi
Reyhan şerbeti antibakteriyel özelliği sayesinde vücudun mikroplardan ve bakterilerden arınmasına destek verir. Peki bu şifa kaynağı reyhan şerbeti evde nasıl yapılır? İşte reyhan şerbeti tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları. Alternatif tarifi ise videoda bulabilirsiniz.
Reyhan çeşitli yemeklere lezzetli bir katkı sağlar. Bitkinin kendisi de farklı sağlık yararları sağlar. Bu tarifimizde pratik Reyhan Şerbeti tarifimize yer veriyoruz. Ayrıca eklediğimiz videoda yemek sitesi Lezzet'in mutfak şefi Başak Öngel'in hazırladığı alternatif reyhan şerbeti tarifini de bulabilirsiniz.
4 kişilik
20 dakika
10 dakika
80 kalori
Reyhan şerbeti tarifi için gerekli malzemeler
- 1 litre sıcak su
- 1 demet reyhan
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet limon tuzu
- 1 adet karanfil
1
Sıcak su içerisine bütün malzemeleri karıştırın.
2
Şeker eriyene kadar karıştırın.
3
Şerbet renk alana kadar buzdolabında soğumaya bırakın.
4
Süzerek soğuk şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.