Rus salatası tarifi nasıl yapılır? Adım adım Rus salatası tarifi
18. yüzyılda Lucien Olivier tarafından icat edilen Rus salatası bugün dünyanın pek çok ülkesinde çok sevilen lezzetler arasında. Peki, Rus salatası tarifi nasıl yapılır? Deniz Türkali'den farklı bir Rus salata tarifi ile karşınızdayız. İşte Rus salatası için gerekli malzemeler ve tarifin yapımı
Rus Salatası ilk olarak Lucien Olivier tarafından 1860'larda Hermitage adlı bir Moskova restoranı için icat edildi. Rusya'da çok popüler oldu ve zamanla tüm dünyaya yayıldı. Orijinal Rus salatasının kuşbaşı et (jambon gibi) içerdiğine ve tam bir yemek olduğuna inanılıyor. Rus salatası geleneksel olarak beş çayları, doğum günü partileri, ev buluşmalarında tüketilir. Aşağıda Rus salatası için gerekli malzemeler ve tarifin yapım aşamalarını bulabilirsiniz. Meze tarifleri ilginizi çekiyorsa acuka, güveçte karides, şakşuka, acılı ezme, Girit ezmesi, havuç tarator, humus, haydari, semizotu salatası tariflerine de bakabilirsiniz.
6 kişilik
25 dakika
5 dakika
255 kalori
Rus salatası tarifi için gerekli malzemeler
- 1 patates
- 1 havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 5-6 kornişon turşu
- 4-5 parça pancar turşusu
Mayonezi için
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı soğuk su
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 limonun suyu
- Tuz
RUS SALATASI HAKKINDA
1
Önce yumurtalar ile birer tatlı kaşığı sirke, soğuk su, un, şeker ve tuz mikserde karıştırın.
2
Yavaş yavaş zeytinyağı ve limon suyu ekleyin.
3
Sebzeleri haşlayın ve soğutun.
4
Turşuları küçük doğrayıp mayonez ile hepsini karıştırın.