Şahane-i Simit

Bu simit arası lezzet, çocukların da sevebileceği, hazırlaması kolay, pratik bir tarif. Günün her öğününde ailece afiyetle yiyebilirsiniz...

Hazırlayan: Aytaç Özkardaş Gozzi
Tarif: Gökçe Ayça Gündüz
Fotoğraf: Ozan Kutsal
* Pozitif dergisinden alınmıştır.

Malzeme
15 g organik maş fasulyesi filizi
1⁄2 simit
1 tatlı kaşığı salça

1 çorba kaşığı lor keçi peyniri
Zeytinyağı
1 çay kaşığı haşhaş tohumu
6-7 yaprak körpe ıspanak
1⁄2 domates

Hazırlanışı:
Yarım simidi ortadan ikiye bölün. Tost makinesinde biraz kızartın. Simitlerin içine salçayı sürün. Ayrı
bir kapta lor keçi peyniri –istediğiniz başka bir peynir de koyabilirsiniz- ile biraz zeytinyağı ve haşhaş tohumunu karıştırıp salçanın üzerine ilave edin. Peynirin üzerine sırasıyla körpe ıspanak, ince dilimlenmiş domates ekleyin. En üste de organik maş fasulyesi filizi koyun. Dilerseniz organik mercimek filizi ya da buğday filizi de kullanabilirsiniz. Son olarak da simidin diğer yarısını üzerine kapatarak servise hazır hale getirin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil