Sahura hazırlık: Lezzetli ve doyurucu 5 tost tarifi
Çikolatalı Fransız tostu
Malzemeler
1 adet muz
75 gr sütlü çikolata, bölünmüş
4 dilim tost ekmeği
3 orta boy yumurta
1 yemek kaşığı sade krema
1 yemek kaşığı pekmez
1 çay kaşığı vanilya özü
25 gr tereyağı
Öğütülmüş tarçın, servis için
Pudra şekeri, servis için (isteğe bağlı)
Aşama 1
Muzu küçük bir kaseye dilimleyin. Doğranmış çikolatayıda yanına ekleyin.
Aşama 2
2 dilim ekmeğin içine çikolataları ve muzları aralarında bölerek yerleştirin. Çikolatalar ne kadar küçük parçalara bölünmüşse o kadar iyi erir, unutmayın. Diğer ekmek dilimlerini de üstüne ekleyip bastırın.
Aşama 3
Derin bir tabakta yumurtaları, kremayı, pekmezi ve vanilya özütünü karıştırın. Yağı orta ateşte büyük bir tavada eritin. Bir tarafını kaplamak için yumurta karışımına bir sandviç koyun, ardından dikkatlice ters çevirin, böylece sandviçin her iki tarafı da yumurtaya batırılır. Sandviçi sıcak tavaya koyun ve çikolata eriyene kadar her iki tarafta yaklaşık 1 dakika pişirin. İkinci sandviçle tekrarlayın. Servis yapmak için sandviçleri ikiye bölün ve biraz öğütülmüş tarçın ve pudra şekeri serpin. Soğumadan hemen yiyin.
Bunlar da ilginizi çekebilir: