Sakızlı Alaçatı muhallebisi evde nasıl yapılır? Sedefnaz Yaşar'ın tarifi
Plaza İnsanı Mutfakta kitabının yazarı Sedefnaz Yaşar’ın yorumuyla damaklarda izi kalcak sakızlı Alaçatı muhallebisi tarifi.... Peki, sakızlı muhallebi nasıl yapılır? İşte Sakızlı Alaçatı muhallebisi tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
Muhallebi Türkiye'de en sevilen tatlılar arasında. Bu makalemizdeki Sakızlı Alaçatı muhallebisi tarifinin ardından yine Sedefnaz Yaşar'ın Pesto humus tarifi ve limonlu enginar tarifi de ilginizi çekebilir.
6 kişilik
20 dakika
120 dakika
185 kalori
Sakızlı Alaçatı muhallebisi için malzemeler
- 125 gr tereyağı
- Yarım su bardağı un
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kg süt
- 1 paket vanilya
- 6 parça damla sakızı (dövülmüş)
- Tarçın (servis için)
1
Yağı derin bir tencerede eritin. Ardından içerisine unu ekleyip rengi değişmeyecek şekilde birkaç dakika kavurun. Kokusunun çıkması yeterlidir.
2
Yapıştığı yerden çok ayrılmamaya başladığında yeterli demektir; rengi değişmemeli, sararmamalı ki beyaz bir muhallebi olabilsin. Sonra çırpma teli ile karıştırarak yavaş yavaş soğuk sütü ekleyin.
3
Sütten sonra şekeri de ilave edin ve çırpma teliyle karıştırarak pişirin.
4
Muhallebi fokurdadıktan sonra vanilyayı ve damla sakızını ekleyin. Bir dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Bu aşamada 4-5 dakika çırparak muhallebiyi pürüzsüz hale getirmelisiniz.
5
Muhallebiyi sıcakken kepçe yardımıyla servis kaselerine alın. Soğuduktan sonra streçle üzerini kapatıp minimum iki ya da üç saat buzdolabında bekletin.
6
Servis için; üzerine tarçın dökebilirsiniz.