Salatalık turşusu nasıl yapılır? Kolay ve pratik salatalık turşusu tarifi
Kış hazırlıklarına tam gaz devam ediyor. Severek tükettiğimiz lezzetli turşular, zengin antioksidan ve probiyotik içerikleri ile çok faydalı. Peki salatalık turşusu nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik salatalık turşusu tarifi...
Kış hazırlıklarının en güzellerinden birisi de turşu yapımı. Turşular, probiyotik ve lezzet deposu bir yiyecek olduğu için masaların vazgeçilmezi. Turşu yapımı birçok kış hazırlığından çok daha kolay olduğu için kış hazırlıkları konusunda tecrübesiz olanlar bile deneyebilir. Gelin hep beraber tam mevsimiyken salatalık turşusunun hazırlıklarına başlayalım!
2 kişilik
20 dakika
0 dakika
10 kalori
Salatalık Turşusu Tarifi için malzemeler
- 15 adet kornişon turşu
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2-3 adet limon tuzu
- 2-3 adet nohut
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 300 ml sıcak su
1
Salatalıkları yıkayın ve uygun kavanoza dizin.
2
Sarımsağı dilimleyerek ya da bütün şekilde ekleyin.
3
Nohut ekleyin.
4
Diğer sıvı malzemeleri bir kapta karıştırın ve üzerine ilave edin.
5
Kavanozun kapağını kapatın ve 2 hafta bekletin.
6
Sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.