Şambali tatlısı nasıl yapılır? Adım adım evde şambali tatlısı tarifi
Şambaba' veya 'Şam tatlısı' olarak da bilinen 'şambali', herkesin severek tükettiği tatlılar arasında bulunuyor. Şambali tatlısını evinizde de kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte adım adım şambali tatlısı tarifi...
Geleneksel bir tatlı olan Şambali tatlısı halk arasında Şam tatlısı olarak da bilinmektedir. Esasen adından da tahmin edileceği üzere Suriye'nin Şam kentine özgü bir tatlıdır. İç dokusu ve tadı ile popüler bir tatlı olan Şambali tatlısı hem Ramazan ayında hem de bayramlarda oldukça fazla tercih ediliyor. Yapılışı açısından da oldukça pratik bir lezzet olan şambali tatlısının tarifini veriyoruz... (Bu yazının ardından bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifine göz atabilirsiniz...)
8 kişilik
20 dakika
35 dakika
366 kalori
Şambali tatlısı tarifi için malzemeler
- 2.5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 paket karbonat
Şerbet için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Üzeri için;
- Vanilyalı dondurma
- Badem
1
Şerbeti için toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alıp kaynatın.
2
Limon suyunu ilave edip 3-4 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
3
Şambali için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir tencereye alın.
4
Pürüzsüz kıvamlı bir harç elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
5
Harcı hafif yağladığınız bir fırın kabına yayın.
6
Üzerine tuzsuz fıstıkları ilave edip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
7
Sıcak şerbet ile sıcak tatlıyı birleştirin. Tatlı şerbeti tamamen çekince dilimleyin.
8
Vanilyalı dondurma ve bademle süsleyerek servis yapın.