Sandal köfte

Sandal köfte tarifi

Malzemeleri
500 gr az yağlı dana kıyma
4-5 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz nane
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
Sandal köfte malzemeleri
500 gr az yağlı dana kıyma
4-5 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz nane
1 tutam karabiber
1 tutam tuz
1 çay bardağı su
İç harcı için
1 küçük kavanoz garnitür
1 soğan
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı su
İç harcı için
1 küçük kavanoz garnitür
1 soğan
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı
Köfte için gereken malzemeleri yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Sandal biçimi verirken kenarlarının ince olmasına dikkat edin. Yağlanmış fırın tepsisine köfteleri yerleştirip 200 derece fırında hafifçe pişirin. Tavada zeytinyağını ısıtın ve küp doğranmış soğanları kavurun. Garnitürü ve kekiği ekleyerek kavurmaya devam edin. Sandal köftelerin içerisine harcı paylaştırın. Cam bir kasede zeytinyağı, su ve salçayı karıştırarak sosu hazırlayın. Sandal köftelerin üzerine dökerek fırında 10-15 dakika daha pişirin. Fırından almadan önce üzerine kaşar peyniri ekleyin ve eriyene kadar fırında bir süre daha bekletin. Sıcak servis yapın.

* Tarif Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil