Sandviç böreği nasıl yapılır? Sandviç böreği tarifi
Sevilen iki lezzet sandviç ve böreği birlikte denemeye ne dersiniz? Hem sandviç görünümüne sahip olan hem de görünüşüyle birçok kişiyi sandviç böreğini sizlerin huzuruna sunuyoruz. Sandviç böreği tarifi ve püf noktaları Lezzet editörü Başak Öngel'den geliyor...
Genellikle acıktığımız zamanların en büyük yardımcısı yardımcısı bizleri hem yapımının kolay olması hem de çok hızlı bir şekilde doyurması ile bilinen sandviçi börek şeklinde de yapabilirsiniz. Pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarifle karşınızdayız: Sandviç böreği... Özellikle hafta sonu kahvaltıları ya da beş çayının yanında bu tarifi deneyebilirsiniz. (Bu tarifin ardından Şam Böreği tarifine de göz atabilirsiniz.)
4 kişilik
20 dakika
40 dakika
313 kalori
Sandviç Böreği Tarifi için Malzemeler
- 3 yufka
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- ½ çay bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
İç harcı için;
- 70 gr beyaz peynir
- 50 gr kaşar peyniri
- 1 demet maydanoz
- ine kıyılmış
- 2 domates
- doğranmış
- 4 sivri biber
- doğranmış
1
Yufka katlarına sürmek için bir kapta yağ, kabartma tozu, yoğurt ve sütü karıştırın.
2
Bir yufkayı mutfak tezgahına yayın. Üzerine hazırladığınız harcı yayın. İkinci yufkayı üzerine kapatın. Yumurtalı harçtan iki kaşık ayırıp kalanını yufkanın üzerine yayın.
3
Üçüncü yufkayı da üzerine yayıp üçgen şeklinde 8 parçaya bölün.
4
Harç için malzemeleri bir kapta birleştirin.
5
Yufkaların geniş kenarlarına hazırladığınız peynirli harçtan paylaştırıp paçanga böreği şeklinde genişçe sarın.
6
Yufkaların üzerine çizikler açın, ayırdığınız harçtan üzerine gezdirin, önceden ısıtılmış fırında 220 derecede renk alana kadar pişirin. Afiyet olsun.