Saray Sarması tarifi nasıl yapılır?
Canınız tatlı mı çekiyor o zaman bu tarifi mutlaka denemelisiniz! İsteğe göre muz, çilek gibi meyveler de kullanılabilir. Hafif ve pratik olan bu sütlü tatlıyla misafirlerinizi mutlu edebilirsiniz. Peki saray sarması nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...
3 kişilik
25 dakika
25 dakika
277 kalori
Saray Sarması tarifi için gerekli malzemeler
- 500 ml süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2/3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
Dışı için
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
İçi için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
1
Muhallebi için tereyağı ve vanilin dışındaki malzemeler tencereye alınarak karıştırılır.
2
Muhallebi pişince içerisine tereyağı ve vanilin eklenir.
3
Isıya dayanıklı bir tepsi ya da kap içerisine streç film serilir.
4
Hindistan cevizi yayılır ve muhallebi dökülerek soğumaya bırakılır.
5
Krem şanti hazırlanır.
6
Soğuyan muhallebini iç kısmına krem şanti sürülür.
7
Dikdörtgen şekilde kesilen muhallebiler streç yardımı ile sarılır. Soğuk şekilde servis edilir.