Sarımsaklı, otlu ızgara balık

Sarımsaklı, otlu ızgara balık tarifi

Malzemeler:
4 adet orta büyüklükte balık (levrek ya da çipura)
2 yemek kaşık tereyağı
1/4 kase kıyılmış taze kekik ve maydanoz
2 adet ezilmiş sarımsak
1 adet rendelenmiş limonun kabuğu
1 sap ince doğranmış yeşil soğan
4 adet defne yaprağı
Bir tutam tuz ve acı biber
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:
Balıkları ikiye bölerek kılçıklarını çıkarın, derisini bırakın. Tüm malzemeyi tereyağıyla karıştırarak 4 yarım balığın içine sürün. Üzerine diğer yarılarını kapatın. Mutfak ipiyle bağlayın. Defne yaprağını iplerin arasında balığın üzerine yerleştirin. Dışına zeytinyağı sürün ve ızgarada her yüzünü 5-6 dakika pişirin.

* Formsante dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil