Scone (İngiliz çöreği) tarifi nasıl yapılır?
İngiliz çöreği Scone tarifi nasıl yapılır? İngiltere'de kahvaltılarda ve çay saatlerinin vazgeçilmez bu lezzetli tarif Rappel’in şefi ve kurucusu Derya Gürsu Aymutlu’dan geliyor. İşte Scone tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
3 kişilik
40 dakika
18 dakika
353 kalori
Scone için malzemeler;
- 350 gr un
- 20 gr kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- 100 gr krema
- 110 gr tereyağ
- 2 gr tuz
Üzerine sürmek için;
- 1 adet yumurta sarısı
1
Un, kabartma tozu, tuz ve oda sıcaklığındaki tereyağını mikserde karıştırın.
2
1 yumurta, 1 yumurta sarısı ve kremayı ayrı bir kapta karıştırın.
3
Unlu karışıma, yumurtalı karışımı ekleyin.
4
Homojen hale gelinceye kadar karıştırın ve ardından tezgaha alın, katlayarak yoğurun.
5
8 santimetre çaplı kalıpla en az 2.5 santimetre yüksekliğinde kesin. Tepsiye yağlı kağıt koyun.
6
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Kestiğiniz scone’ların üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında 18 dakika pişirin.