Sebzeli peynirli krep tarifi nasıl yapılır? Tarif ve püf noktaları
Kahvaltı için pratik bir önerimiz var... Hem lezzetli hem de fit bir krep sizi hem tok tutacak hem de lezzetli bir kahvaltı sunacak... İşte sebzeli peynirli krep tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...
2 kişilik
10 dakika
15 dakika
150 kalori
Sebzeli peynirli krep tarifi için gerekli malzemeler
- 2 yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 3 dal maydanoz
- 2 dal dereotu
- Yapışmaması için sıvıyağ
- Arası için; beyaz peynir ya da lor peyniri
1
Yumurta ve unu bir kaba alarak mikser ile ya da çırpma teli ile karıştırın.
2
Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın ekleyin.
3
Üzerine süt eklenerek pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çırpın.
4
Yapışmaz krep tavasına fırça yardımıyla az miktarda sıvıyağ sürün ve kepçe yardımı ile ısınan sıcak tavaya krep hamurlarını dökün.
5
Arkası piştikten sonra arasına peynir koyulur ve rulo şeklinde katlanır.
6
Katlanan krep sıcakken servis edilir.