Sebzeli ve Yulaflı Omlet Nasıl Yapılır? Diyet Kahvaltı için Sebzeli ve Yulaflı Omlet Tarifi
Günün ilk saatlerinde tükettiğimiz kahvaltının lezzetli olmasının yanı sıra bir o kadar da doyurucu ve sağlıklı olması da hepimizin aradığı özelliklerden. Bunun için size mükemmel bir tarif önerimiz var: Besleyici sebzeli ve yulaflı omlet! Peki sebzeli ve Yulaflı Omlet Nasıl Yapılır?
Kahvaltınız için kolay ve sağlıklı bir tarif mi arıyorsunuz? O zaman sebzeli ve yulaflı omlet tarifi tam size göre. Hem karnınızı uzun saatler boyunca tok tutabilecek hem de protein açısından zengin olan bu diyet kahvaltılık tarifimizi denemeden geçmeyin.
2 kişilik
5 dakika
10 dakika
209 kalori
Sebzeli ve Yulaflı Omlet Tarifi için Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı lor peyniri
- 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi (öğütülmüş)
- 1 avuç donmuş ya da yaş ıspanak ya da fesleğen
- 1-2 adet kırmızı biber
- 5-6 adet mantar
- Kıyılmış dereotu
- Susam / çörek otu / keten tohumu ve dilediğiniz çeşit baharatlar
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
1
Yumurtaları derin bir kase içerisinde çatal yardımıyla homojen oluncaya dek çırpın.
2
Çırpılmış yumurta içerisine lor peyniri, öğütülmüş yulaf ezmesi, ıspanak, dereotu ve baharatları ilave edip tekrar çırpın.
3
Dilerseniz çörek otu, susam ya da keten tohumu da ilave edebilirsiniz.
4
Sonrasında 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyduğunuz tavada kırmızı biber ve mantarlarınızı soteleyip üzerine yumurta karışımını ilave edin ve pişirin.