Şef Semen Öner’den pasta pate sablee tarifi
Akademisyen ve şef Semen Öner’in pasta pate sablee yani kurabiye hamurunu denemeye ne dersiniz? İşte aradığınız tam tarif...
4 kişilik
39 dakika
20 dakika
500 kalori
Pasta pate sablee için malzemeler
- 150 gr tereyağı
- 75 gr pudra şekeri
- Bir tutam tuz
- 2 gr vanilya
- 25 gr yumurta (yarım yumurta)
- 225 gr un
Pastacı kreması için:
- 1000 ml süt
- 125 gr şeker
- 90 gr yumurta sarısı (2 adet)
- 125 gr bütün yumurta
- 75 gr mısır nişastası
- 125 gr şeker
- 60 gr tereyağı
- 15 gr vanilya
- 300 gr bitkisel çırpma kreması
- 500 gr çilek
- Nane
Pastacı kreması hazırlanışı
1
İlk olarak pate sablee malzemelerinden tereyağ ve pudra şekerini krem olana kadar çırpın.
2
Tuz ve vanilyayı da ekleyip, karıştırın.
3
Yumurtayı ekleyip yedirin.
4
Unu ekleyip karıştırın, sıkıştırarak birleştirin, 2-3 kez yoğurup, streç filme sarın.
5
Buzdolabında mümkünse 2 saat dinlendirin.
6
Dolaptan çıkarıp ikiye bölün, her bir parçayı hafif unlanmış tezgaha alın, üzerini de hafif unlayarak açın, çok sert ise biraz yumuşamasını bekleyin.
7
0.5 cm kalınlığında açtığınız hamurları dilediğiniz şekilde keserek tepsiye yerleştirin.
8
Büyük şekiller için hamuru yağlı kağıt üzerinde açarak yağlı kağıt ile tepsiye yerleştirmeniz size kolaylık sağlayacaktır.
9
190 derecede kenarları pembeleşene kadar 12-15 dakika pişirin.
10
Fırından çıkarıp tepsinin içinde, tel üzerinde soğutun.