Etli ayva

Etli ayva tarifi

Malzemeler:
500 g kuşbaşı koyun eti
3 orta boy ayva
1 çorba kaşığı bal
2 tatlı kaşığı toz şeker
50 g tereyağı
150 g kuru kayısı
50 g iç badem (Kabuksuz)
Tuz

Hazırlanışı:
Kuşbaşı kuzu etini yıkayıp bir tencereye alın. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Et suyunu bıraktıktan sonra tencerenin kapağını açın ve orta ateşte kendi yağıyla kavurun. Kavrulmuş ete tuz serpin. Balı su ile karıştırıp ete ekleyin. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin. Diğer yanda ayvaları yıkayıp elma dilimi şeklinde kesin. Bir tavada tereyağını eritip ayva dilimlerini hafif kızartın. Kızaran ayva dilimlerini etlerin üzerine yerleştirin, toz şekeri serpiştirin ve 15 dakika daha kısık ateşte pişirmeye devam edin. Etli ayvayı ocaktan almadan önce badem ve kayısıları ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. 20 dakika kadar dinlendirip servis yapın.

*Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil