Şeftali reçeli nasıl yapılır? Kolay ve pratik tam kıvamında şeftali reçeli tarifi
Tam da mevsimiyken taptaze şeftalilerden reçel yapmaya ne dersiniz? Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi, reçel çeşitlerinden şeftali reçeli tarifi ile karşınızdayız. Pratik ve kolay şeftali reçeli tarifi Lezzet mutfak şefi Başak Öngel'den geliyor. Çocuklar da ev yapımı şeftali reçeline bayılacak...
4 kişilik
30 dakika
30 dakika
135 kalori
Şeftali Reçeli Tarifi
- 2 kg şeftali
- 3-4 su bardağı şeker
- 1/2 limon suyu
1
Şeftaliler yıkanır ardından kabukları soyulur.
2
Eşit boyutlarda küp küp doğranır.
3
Tencereye alınır, üzerine şeker eklenir ve 6-12 saat arasında bekletilir.
4
Ardından kısık ateşte pişirilir. Kaynadıktan 15 dakika sonra limon suyu eklenir.
5
5 dakika daha kaynattıktan sonra kavanozlarda saklanır.