Şeftali ve tulum peynirli roka salatası tarifi nasıl yapılır?

Gürhan Kara’dan hafif bir öğün geçirmek isteyenler için lezzetli bir alternatif. Günün her öğünü keyifle tüketeceğiniz şeftali ve tulum peynirli roka salatası tam size göre.

Hazırlayan: Selen Tanyeri
Tarifler&Fotoğraflar: Gürhan Kara / @tadindaseyahat

Hazırlama süresi: 10 dakika
Kaç kişilik: 2

MALZEMELER

  • 1 bağ ince doğranmış roka
  • 1 adet olgun, ince dilimlenmiş şeftali
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı tulum peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı doğranmış taze fesleğen
  • Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI
Roka ve fesleğeni geniş bir kaba alıp karıştırın. Üzerine şeftalileri ekleyin. Çam fıstıklarını bir tavada birkaç dakika kavurun ve ardından tavadan alın. Soğuduktan sonra rokaların üzerine ilave edin. Tulum peynirini de salatanın üzerine serptikten sonra bu karışıma zeytinyağı, sirke ve limon kabuğu rendesini ekleyin. İsteğe göre tuz ve karabiber ekledikten son olarak hafifçe karıştırıp servis edebilirsiniz.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil