Şeftalili kafes tatlısı

Sıra dışı bir lezzet!

Malzemeler
3 şeftali
Yarım limonun suyu
50 gr badem ezmesi
12 milföy hamuru
Tarçın
1 yumurta
Pudra şekeri
Sos için
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı soğuk su
150 ml krema



Hazırlanışı:
Şeftalileri bir dakika boyunca kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Badem ezmesini küçük yuvarlaklar halinde 6 parçaya bölün. Şeftalileri ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. çekirdek yerlerini badem ezmesi parçalarıyla doldurun. Milföy hamurlarının kenarlarını hafifçe keserek yuvarlaklar elde edin. Her yuvarlağın üzerine tarçın serpin. Yarım şeftalileri badem ezmeli kısmı alta gelecek şekilde hamurların üzerine yerleştirin. Kalan milföy hamurlarını kafes şeklinde kesip şeftalililerin üzerine kapatın. Kenarlarına parmağınızla hafifçe bastırarak yapıştırın. üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp pudra şekeri serpin. önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin. Pudra şekerini tencereye alıp karamelize olana kadar pişirin. Suyu ekleyip 10 dakika kaynatın. Kremayı ilave edip pürüzsüz olana kadar karıştırın. Ilınmış olan tatlıların üzerine sosu ekleyip servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır. 

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil