Şehriye çorbası tarifi nasıl yapılır?
Sıcak bir çorba içmek istiyorsanız şehriye çorbası tarifini denemelisiniz. Peki, tam kıvamında şehriye çorbası nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...
Şehriye çorbası Türkiye'de en sevilen, en çok yapılan tarifler arasında. Peki, şehriye çorbasının faydaları ne? Diyetisyen Gülçin Işık şehriye çorbasının faydalarını ve şehriye çorbası hakkındaki yorumlarını şöyle sıralıyor:
- İçerisinde arpa ya da tel şehriyenin bulunması sebebiyle; bol miktarda B1, B3 ve B6 vitamini yer alır.
- Adını arpadan alsa bile aslında buğday kaynaklı bir üründür. Durum buğday irmiği denilen ham madde ile üretilir. Bu nedenle arpa ya da tel şehriye aslında aynı familyadan gelmektedir. Buğday alerjisi olanlar bunu arpadan gibi düşünüp tükettiklerinde alerjik atak yaşayabilirler.
- Bunları küçük makarna gibi düşünebiliriz. Doyurucudur ve kalorisi düşüktür. Bu nedenle diyet yapanları tercih edebileceği bir çorba türüdür.
- Yüksek lif içerir. Ancak çorbayı yaparken yağ ve tuz oranına dikkat etmek gerekir.
- Sade şekilde yapılabildiği gibi salçalı, yoğurtlu, tavuklu, unlu, sebzeli şekillerde de pişirilebilir.
- İçeriğine bağlı olarak kalorisi ve de besleyiciliği değişmektedir.
4 kişilik
10 dakika
20 dakika
70 kalori
Şehriye çorbası tarifi için gerekli malzemeler
- 1 çay bardağı şehriye(arpa veya tel şehriye kullanılabilir.)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı nane
- ½ çay kaşığı pul biber
- Sıcak su
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ.
1
Sıvı yağ tencereye alınır.
2
Salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
3
Üzerine pul biber, nane, tuz eklenerek karıştırmaya devam edilir.
4
Sıcak su eklenip, kapağı yarı açık şekilde kapatılıp kaynamaya bırakılır.
5
Kaynadıktan sonra şehriye ilave edilip tekrar karıştırılır. Kısık ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun…