Şekerpare Nasıl Yapılır? Tam Ölçülü Şekerpare Tarifi
Nar gibi kızarmış, ağızda dağılan şekerpareye kim hayır diyebilir ki? Peki, tam kıvamında leziz şekerpare tarifi nasıl yapılır? Yemek sitesi lezzet.com.tr editörü Başak Öngel, Elele okurları için şekerpare tarifini paylaştı... İşte şekerpare tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...
35 kişilik
115 dakika
30 dakika
115 kalori
Şekerpare Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
- 500 gr un
- 250 gr margarin
- 150 gr pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 20 gr kabartma tozu
- 75 gr irmik
- 50 gr toz fındık
- 1 çay kaşığı vanilya
Şerbet İçin Gerekli Malzemeler
- 1 kg toz şeker
- 1 litre su
- ¼ limon suyu
Üzeri İçin
- 4 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- 100 gr fındık
ŞEKERPARE HAKKINDA
1
Yumurta, pudra şekeri ve margarin 2 dakika karıştırılır.
2
Kalan hamur malzemeleri de eklenerek homojen olana kadar karıştırılır.
3
Kıvam olduğunda 30 gramlık toplar yapılır ve üzerlerine bastırılır.
4
Bir kapta yumurta sarıları ve pekmez karıştırılır.
5
Şekerparelerin üzerlerine sürülür, ortalarına fındık yerleştirilir.
6
50 derecede 10 dakika, 180 derecede 25-30 dakika pişirilir.
7
Şerbet için tencereye şeker ve su koyulur, karıştırılır. Kaynamaya başladığında limon suyu eklenerek 5 dakika kaynatılır.
8
Şekerpare fırından çıktıktan 5 dakika sonra, ılık şerbet dökülür. Afiyet olsun.