Semizotu salatası nasıl yapılır? Yoğurtlu semizotu salatası tarifi ve püf noktaları
Yoğurtlu mezeler arasında leziz tariflerden biri de yoğurtlu semizotu tarifi... Yoğurtlu semizotunun tarifini reçeteledik. Peki, yoğurtlu semizotu tarifi nasıl yapılır? Aşağıda yoğurtlu semizotu salatası tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamalarını bulabilirsiniz.
Yoğurtlu semizotu salatası özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde tüketilir. Bugün pek çok yerde sevilen mezeler arasında yerini alır. Meze seviyorsanız ayrıca şakşuka, acılı ezme, Girit ezmesi, havuç tarator, haydari, rus salatası, atom tarifleri de ilginizi çekebilir.
5 kişilik
10 dakika
0 dakika
100 kalori
Yoğurtlu semizotu salatası tarifi için gerekli malzemler
- 1 bağ semizotu
- 150 gr yoğurt
- 150 gr süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı susam
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
SEMİZOTU HAKKINDA
1
Semizotunu yıkayın, kalın saplarını ayıklayın ve iyice kurutun.
2
Yoğurt, süzme yoğurt, sarımsak ve tuzu bir kapta karıştırın.
3
Kuru semizotu ile yoğurt karıştırılır, bir seviş tabağına alınır.
4
Üzerine zeytinyağı, tahin ve susam gezdirilir. Afiyet olsun.