Sevgililer Günü'nde sevgilinize kendi elinizle kalp pasta tarifi

Sevgililer Günü’nde hem kendinizi hem sevdiklerinizi mutlu edecek sağlıklı bir tatlı alternatifi mümkün! Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun’un doğal malzemelerle hazırladığı özel pasta tarifi, rafine şekersiz içeriğiyle lezzetten ödün vermeden mutluluk vadediyor.

Sevgililer Günü yaklaşırken, hem lezzetli hem de sağlıklı bir tatlı alternatifi arayanlar için Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, rafine şeker içermeyen, doğal malzemelerle hazırlanan özel bir pasta tarifi paylaştı. Bu hafif ve besleyici pasta, sağlıklı beslenmeye önem veren çiftler için ideal bir alternatif sunuyor.

Tam buğday unu, bal veya hurma özü gibi doğal tatlandırıcılar, yoğurt bazlı krema ve taze meyvelerle hazırlanan bu pasta, sadece damakları değil, ruhu da besliyor. Özellikle muz, içerdiği triptofan sayesinde serotonin seviyelerini artırarak mutluluk hissini destekliyor. Böylece, tatlı ihtiyacınızı sağlıklı bir şekilde karşılamakla kalmayıp, kendinizi daha iyi hissetmenizi de sağlıyor.

“SAĞLIKLI BESLENMEDEN ÖDÜN VERMEDEN TATLI YEMEK MÜMKÜN!”

Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, bu tarifin önemini şu sözlerle vurguluyor: “Sevgililer Günü gibi özel günlerde, sağlıklı beslenmeden ödün vermeden de tatlı yiyebiliriz. Doğal ve besleyici içeriklerle hazırlanan bu pasta, hem bedenimizi hem de zihnimizi mutlu edecek bir alternatif sunuyor. Rafine şeker yerine meyve ve doğal tatlandırıcılar kullanarak kan şekerimizi dengeleyebilir, sağlıklı yağlar ve tam tahıllarla vücudumuza fayda sağlayabiliriz. Sevdiklerinizle birlikte bu sağlıklı lezzetin keyfini çıkarabilirsiniz.”

4 kişilik
30 dakika
30 dakika
200 kalori

Kalp pasta tarifi

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı püre haline getirilmiş muz
  • ¼ su bardağı bal veya hurma özü
  • ½ su bardağı yoğurt
  • • ¼ su bardağı hindistan cevizi yağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü

Üzeri İçin:

  • Yoğurt bazlı krema (süzme yoğurt
  • bal ve vanilya karışımı)
  • Taze çilek ve muz dilimleri
1 Fırını 180 dereceye önceden ısıtın.
2 Kuru malzemeleri (un, karbonat, tuz) bir kasede karıştırın.
3 Başka bir kapta muz püresi, bal, yoğurt, hindistan cevizi yağı, yumurta ve vanilya özünü iyice çırpın.
4 Kuru malzemeleri yavaşça ıslak karışıma ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
5 Karışımı yağlanmış kalp şeklindeki bir kek kalıbına dökün.
6 Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
7 Kek soğuduktan sonra yoğurt bazlı kremayı üzerine sürün ve taze meyvelerle süsleyin.
90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... Erkeğin kalbine giden 12 öneri Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek neden peruk taktığını Aslan burcu erkeğini etkileme yolları: Bu 15 öneriye dikkat! Buse Terim’den boşanma sonrası ilk açıklama Ceyda Düvenci ve Bülent Şakrak ayrılığında şaşırtan iddia