Şevket-i bostan

Şevket-i bostan tarifi

Malzemeler
500 g ayıklanmış ve iri doğranmış şevketi bostan
250 g kuzu kuşbaşı
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Tuz  

Hazırlanışı:
Etleri tencereye alıp zeytinyağı ve soğanı ilave edip kavurun. Soğanlar hafif sararınca tuz ve şevket-i bostanı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpın ve yemeğe karıştırın. Yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırladığınız terbiyeyi içine katıp 1-2 dakika kaynatın ve yemeğin altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil