Sodalı börek

Malzemeler
1 kg yufka (5 adet)
150 gr erimiş tereyağı
2 adet yumurta
1 şişe maden suyu
1 su bardağı süt
Beyaz peynir
Maydonoz


Hazırlanışı:
Fırın tepsinizi yağlayın. Yufkalardan bir tanesini ayırın. Diğer yufkaları ikiye bölün. Yufkaların yarısını arasına hiçbir şey koymadan tepsiye tersli-düzlü dizin. Üstüne ezilmiş beyaz peynir ve maydanoz koyun. Kalan yarım yufkaları da üstüne serin. Ayırmış olduğunuz bütün olan yufkayı tepsinin üzerine serin, kenarlardan sarkan kısımlarını içe katlayarak en üst katmanın düz parça olmasını sağlayın. Böreği bıçak yardımıyla dilimleyin. Bir tavada tereyağını eritin. Üzerine maden suyunu, sütü ve yumurtayı ekleyip çırpın. Dilimlenmiş
böreklerin u¨zerine gezdirin. Tepsiyi en az 30 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra 200 derecede pişirin.

Not:
Yufkalar bekledikçe harcı çekiyor ve nefis bir börek ortaya çıkıyor. Böreğin harcını bir gece önceden döküp u¨zerini streç filmle kapatıp dolaba koyarsanız, ertesi gün
sadece fırına sürmesi kalır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil