Soğanlı poğaça

Soğanlı poğaça tarifi

Malzemeler:
1 soğan
1 su bardağı ceviz içi
30 gr tereyağı
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Hamuru için
4 su bardağı un
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 yumurta
1 yumurta akı
42 gr yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
75 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Hazırlanışı:
Soğanı küp şeklinde doğrayıp tereyağında kavurun. Tuz, pul biber ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın. Maya, şeker, su ve sütü küçük bir kasede maya eriyinceye kadar karıştırın. Un, tuz, tereyağı, yumurta, yumurta akı ve mayayı geniş bir kabın içerisinde yoğurun. Kavurduğunuz soğan ve cevizi ekleyip tekrar yoğurun. Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil