Somer Şef'ten nefis kuzu omuz tarifi
Yumuşak ve sulu etin elde edilebilmesi için ağır ağır uzun süreli pişirilmesi gereken kuzu omuz, sos ve baharatlarla harmanlanan zengin bir lezzet. Türk mutfağının yetenekli şefi Somer Sivrioğlu sizler için bu özel yemeği hazırladı. İşte nefis kuzu omuz tarifi...
2 kişilik
10 dakika
150 dakika
500 kalori
Kuzu omuz için malzemeler:
- Kuzu omuz 1 adet
- Taze kekik 3 dal
- Sarımsak 3 diş
- Zeytinyağı 50 ml
- Tuz 5 gr
- Karabiber 5 gr
- Bebek havuç 5 adet
- Arpacık soğan 75 gr
- Kuşkonmaz 6 adet
1
Kuzu omuzu tuz, karabiber, zeytinyağı, taze kekik ve sarımsak ekledikten sonra ıslak yağlı kağıt ve iki kat folyo ile sarın.
2
Air fryer’ı fırın ayarına alın ve 180 derecede, 2.5 saat kuzuyu pişirin.
3
Son 20 dakika kuzuyu folyodan çıkarıp üzerine soya sos ve bal karışımını sürüp air fryer’ın ızgarasına koyun.
4
Bebek havuç, arpacık soğan ve kuşkonmazları da koyup kuzu omuzu kızarması için üstü açık bir şekilde koyun.
5
Her biri renk değiştirip kızardıktan sonra alabilirsiniz. Afiyet olsun.