Somon sashimi tarifi nasıl yapılır? Adım adım sashimi tarifi
Asya mutfağından merhaba! Bu sefer rotamızı ve mutfağımızı Asya'ya yönlendiriyoruz. MasterChef'in 23 Kasım'da yayınlanacak bölümünde Asya mutfağı var. Peki, tarifler arasında yer alan Somon sashimi nasıl yapılır? Sushi yemeklerini evde denemek isteyenler için Somon sashimi tarifimiz...
Somon, enerji üretimi, iltihabı kontrol altına almak, kalp ve beyin sağlığını korumak için gerekli olan birçok B vitamini için oldukça faydalı bir besindir. Somon Sashimi tarifimizin ardından somonun faydaları başlıklı yazımızı da bulabilirsiniz. Asya mutfağı ilginizi çekiyorsa temaki, uramaki, nigiri sushi, maki tariflerine de bakabilirsiniz.
8 kişilik
20 dakika
0 dakika
40 kalori
Somon sashimi tarifi için gerekli malzemeler
- 80 gr soya sos
- 1 çay kaşığı taze limon suyu
- 1 çay kaşığı taze portakal suyu
- 5 cm kareler halinde kesilmiş on iki 30 mm kalınlığında somon dilimi
- 60 mm dilimlenmiş 24 parça taze zencefil
- 1 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı
- 2 yemek kaşığı üzüm çekirdeği yağı
- 1 çay kaşığı Asya susam yağı
- 1 1/2 çay kaşığı kavrulmuş susam
- 2 yemek kaşığı kişniş yaprağı
SOMON HAKKINDA
1
Bir kap içerisine 2 yemek kaşığı soya sos, limon suyu ve portakal suyu iyice karıştırılır.
2
Ayrı bir kap içerisinde kalan soya sosu ve somon bekletilir ve süzülür.
3
Tabaklara 3’er dilim somon koyulur ve üzerine zencefil, frenk soğanı eklenir.
4
Küçük bir tencerede, üzüm çekirdeği ve susam yağını yüksek ateşte 2 dakika ısıtılır.
5
Sıcak yağ somon üzerinde gezdirilir.
6
Hazırlanan soyalı narenciye sos eklenir ve üzerine kavrulmuş susam, kişniş yaprakları serpip servis edilir.