Sonbahar tartı

Brüksel lahanalı tart tarifi!

Hazırlayan: Elif Edes Tapan

Malzemeler
• 6-8 adet Brüksel lahanası
• 1 büyük pancar
• 1-2 adet havuç
• 4 diş sarımsak
• 1/2 demet maydanoz
• 4 adet milföy
• 4 tatlı kaşığı hazır pesto veya domates sos
• 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Brüksel lahanalarını az karbonatlı kaynar suda 1-2 dakika haşlayın, renkleri canlı yeşil olana dek bekleyin. İkiye kesin. Pancar ve havucu çok ufak olmayacak şekilde doğrayın. Milföy hamurlarını ufak tart kalıplarına yerleştirip tercih edilen sosu sürün. Üzerlerine pancar, havuç, Brüksel lahanası ve kabuklu sarımsak dişlerini koyun. Az tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin, zeytinyağı sürün. 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika civarı, sebzeler ve milföy kızarana kadar pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil