Sonbahar tartı nasıl yapılır? Brüksel lahanalı tart tarifi...
Sonbahar tartı için lezzetli bir tarifle karşınızdaydı... İşte Brüksel lahanalı tart tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları
4 kişilik
20 dakika
20 dakika
85 kalori
Sonbahar tartı için malzemeler;
- 6-8 adet Brüksel lahanası
- 1 büyük pancar
- 1-2 adet havuç
- 4 diş sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
- 4 adet milföy
- 4 tatlı kaşığı hazır pesto veya domates sos
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
1
Brüksel lahanalarını az karbonatlı kaynar suda 1-2 dakika haşlayın, renkleri canlı yeşil olana dek bekleyin. İkiye kesin.
2
Pancar ve havucu çok ufak olmayacak şekilde doğrayın.
3
Milföy hamurlarını ufak tart kalıplarına yerleştirip tercih edilen sosu sürün.
4
Üzerlerine pancar, havuç, Brüksel lahanası ve kabuklu sarımsak dişlerini koyun.
5
Az tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin, zeytinyağı sürün.
6
180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika civarı, sebzeler ve milföy kızarana kadar pişirin.
7
Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.