Sonbaharın gözdesi: Alıç sirkesi nasıl yapılır? İşte alıç sirkesi tarifi
Sindirim sistemi, kalp ve damarlar, beyin ve bağışıklık için çok faydalı olan bu meyve ile tanışmaya ne dersiniz? Çoğu kişinin meyve olarak yediği alıçı sirke olarak kullanabilirsiniz. Peki ama nasıl diyorsanız, buyrun tarifimize...
Eylül ve ekim aylarında manavınızda bulabileceğiniz alıç meyvesinin bedeninize sağlayacağı faydalar, uzun bir liste oluşturuyor. Üstelik popülerlik kazanmaya başlayan alıç sirkesi diğer meyve sirkelerinin tahtını sallayacağa benziyor.
Oldukça lezzetli olan bu sirkenin yapımı da çok kolay. Faydalarını ve nasıl yapıldığını sizler için anlattık. Mutfağınızda alıç sirkesi için bir yer açın.
Bu sağlık deposu sirkeyi salatalarda ve yemeklerinizde güvenle kullanabilirsiniz.
4 kişilik
15 dakika
10 dakika
0 kalori
Alıç sirkesi için malzemeler:
- 1 adet elma
- 2
- 5 litre su
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 1 çay bardağı sirke
- 3-4 nohut
- 1 tatlı kaşığı şeker
1
Alıçlar yıkanır, çürükleri ayıklanır.
2
Kavanoz içerisine alıçlar alınır.
3
Bütün malzemeler eklenerek karıştırılır.
4
Kavanozun kapak kısmı tülbent ile kapatılır ve sirkeye dönüşmesi beklenir.
5
Bu süreçte kontrol edilir, tahta kaşıkla arada karıştırın.
6
15- 20 gün sonunda sirkeye dönüştükten sonra süzülür ve karanlık ortamda muhafaza edilir.